طرز تهیه مربای توت‌ فرنگی خانگی خوشمزه و خوشرنگ

0
54
طرز تهیه مربای توت‌فرنگی خانگی خوشمزه و خوشرنگ

مربای توت فرنگی یکی از مرباهای پرطرفدار و بسیار لذید است و بین مردم سراسر جهان از محبوبیت خاصی برخوردار است. این مربا مانند مرباهای دیگر در وعده صبحانه سرو می‌شود.

به گزارش بین تاک، توت فرنگی یکی از میوه‌های خوشمزه و پرخاصیت است که در فصل بهار و تابستان راحت‌تر می‌توان آن را تهیه کرد. برای تهیه مربا بهتر است توت فرنگی که تهیه می‌شود کاملاً رسیده و تازه باشد، در این صورت مربای بدست آمده با کیفیت‌تر می‌شود. در ادامه با طرز تهیه مربای توت فرنگی خانگی آشنا خواهید شد.

مواد لازم

توت فرنگی/   500 گرم

شکر/   500 گرم

آب لیموترش/   یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه

مرحله اول

ابتدا گلبرگ‌های توت فرنگی را جدا می‌کنیم و سپس آن را شسته و در آبکش می‌ریزیم و سریع با دستمال آبگیر تمیز خشک می‌کنیم. چون اگر توت فرنگی‌ها را زود خشک نکنیم پس از شستن، آب به داخل آن نفوذ کرده و مزه توت فرنگی را تغییر می‌دهد.

مرحله دوم

در این مرحله مقداری از توت فرنگی‌ها را داخل قابلمه مناسب می‌ریزیم و مقداری شکر روی آن می‌ریزیم. به همین ترتیب لایه لایه توت فرنگی‌ها و شکر را روی هم می‌ریزیم. سپس درب قابلمه را می‌گذاریم و به مدت 12 ساعت در یخچال قرار می‌دهیم تا توت فرنگی‌ها آب بیندازند.

مرحله سوم

بعد از گذشت این زمان قابلمه را از یخچال بیرون می‌آوریم و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا به جوش آید. باید دقت داشت که در مدت پخت درب قالمه را نگذاریم. حدود 15 تا 20 دقیقه بعد از به جوش آمدن، مربای توت فرنگی ما غلیظ می‌شود.

مرحله چهارم

وقتی مربا در حال جوشیدن است کف می‌کند، باید با کفگیر کف روی آن را بگیریم. برای اینکه مطمئن شویم مربا به غلظت و قوام دلخواه ما رسیده است، مقدار کمی از شهد مربا را داخل یک لیوان آب سرد می‌ریزیم. اگر شهد داخل لیوان در حین پایین رفتن پخش نشد و کاملاً ته‌نشین شد به این معنی است که مربا به قوام رسیده است.

مرحله پنجم

مربای آماده شده را از روی حرارت بر می‌داریم و آبلیمو را به آن اصافا می‌کنیم و خیلی آرام با قاشق هم می‌زنیم تا خوب مخلوط شود(آبلیمو را برای شکرک نزدن مربا به آن اضافه می‌کنیم) مربا را از روی اجاق برمی‌داریم و در جایی قرار می‌دهیم تا خنک شود.

نکته اول

مربای توت فرنگی اگر زیاد و یا کمتر از زمان مناسب(توت فرنگی‌ها نرم نشده و نپخته باشند) جوشیده شود می‌تواند باعث ایجاد شکرک شود. وقتی مربا خنک شد در ظرف شیشه‌ای مناسبی می‌ریزیم.

نکته دوم

اگر بخواهیم مربای توت فرنگی را مدت کوتاهی نگهداری کنیم می‌توانیم در یخچال قرار دهیم. اما اگر بخواهیم زمان طولانی‌تری مثلاً یک سال یا بیشتر نگهداری کنیم، بهتر است مربا را در ظرف مناسبی بریزیم و در فریزر قرار دهیم.

با روش فریزکردن مربا تا یک سال می‌ماند. هربار که می‌خواهید مصرف کنید، 30 دقیقه قبل مربا را از فریزر خارج کنید تا در دمای محیط، یخش باز شود.

نکته سوم

اگر مربای خوشرنگ و شفاف می‌خواهید، برای پخت باید زمان کافی برایش بگذارید و با حرارت ملایم بپزید و مدام کف روی آن را بردارید و دور بریزید، چون اگر این کار را نکنید رنگ مربا پس از پخت کدر می‌شود.

انتهای پیام/

نظر شما

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید