سوپ گشنیز یکی از سوپهای خوشمزه ایرانی است که در فصل سرما برای تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان بیماریهایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده میشود.
مجله اینترنتی بین تاک/ سوپ گشنیز یکی از سوپهای خوشمزه ایرانی است که به دلیل استفاده از گشنیز برای بدن بسیار مفید است. این سوپ در نقاط مختلف کشور با روش های مختلفی طبخ میشود که در ادامه کاملترین روش دستور پخت سوپ گشنیز را خواهید آموخت.
مواد لازم برای تهیه سوپ گشنیز
گشنیز 100 گرم
جو پوست کنده 150 گرم
هویج 1 عدد
سیر 2 حبه
ماست 500 گرم
آرد 1 قاشق غذاخوری
آب مرغ 2 لیوان
روغن مایع به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
نمک به میزان لازم
طرز تهیه سوپ گشنیز
مرحله اول
بهتر است جو پوست کنده را از قبل بخیسانیم تا راحت تر پخته شود. برای این منظور حداقل باید جو را چند ساعت بخیسانیم. پس از خیساندن جو آن را آبکشی می کنیم و به همراه چند لیوان آب و 1 قاشق مرباخوری روغن مایع در یک قابلمه روی حرارت ملایم می گذاریم تا جو بپزد و لعاب بیاندازد.
مرحله دوم
یک ساعت بعد هویج را رنده می کنیم و به همراه مقداری نمک و آب مرغ به قابلمه اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا مواد بپزند. ابتدا حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب داخل قابلمه به جوش بیاید سپس حرارت را ملایم می کنیم.
مرحله سوم
در این مرحله سیر را رنده می کنیم و به همراه ماست و آرد خوب در یک قابلمه با هم مخلوط می کنیم تا یکدست شوند. در مرحله بعد سوپ را از روی حرارت بر میداریم و کم کم به قابلمه حاوی ماست اضافه می کنیم تا ماست کم کم گرم شود.
مرحله چهارم
پس از اینکه تمام مواد را با هم مخلوط کردیم قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم. در این مرحله باید سوپ را متداوم هم بزنیم تا شروع به جوشیدن کند. پس از اینکه سوپ شروع به جوشیدن کرد گشنیز را ساطوری می کنیم و به آن اضافه می کنیم.
مرحله پنچم
در پایان نمک و فلفل سوپ را اندازه می کنیم. نکته مهم این است که باید از ماست ترش در سوپ گشنیز استفاده شود. اگر ماست ترش در دسترس نداشتید در پایان مقداری آب لیمو ترش به سوپ اضافه کنید. حدود 5 دقیقه صبر می کنیم. بعد از حدود 5 دقیقه پس از اضافه گشنیز سوپ را از روی حرارت بر می داریم. سوپ را در ظرف سوپ خوری می ریزیم و با مقداری گشنیز تزیین می کنیم.
انتهای پیام/