طرز تهیه خورشت آلو اسفناج

0
36
طرز تهیه خورشت آلو اسفناج

خورشت آلو اسفناج یکی از انواع خورشت‌های خوشمزه ایرانی است که به‌عنوان یک خورشت مجلسی شناخته می‌شود.

به گزارش بین تاک، خورشت آلو اسفناج را می‌توان یکی از خورشت‌های محبوب ما ایرانی‌ها دانست. این خورشت علاوه بر اینکه طعم لذیذی دارد، با وجود سبزی اسفناج برای سلامتی بدن نیز بسیار مفید است. از مهمترین خواص اسفناج می‌توان به محافظت از بدن در مقابل سرطان و تقویت ایمنی بدن و محافظت از سلامت چشم و استخوان‌ها و پوست اشاره کرد.

خورشت آلو اسفناج معمولا با گوشت قرمز درست می‌شود، ولی می‌توانیم آن را با گوشت‌های دیگر مانند بوقلمون و مرغ درست کرد. در ادامه طرز تهیه این خورشت خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد.

مواد لازم برای 4 نفر

گوشت خورشتی/   300 گرم

اسفناج/   500 گرم

پیاز متوسط/   2 عدد

آلو خورشتی/   150 گرم

زعفران/   به مقدار لازم

روغن/   برای سرخ کردن

آبغوره یا آبلیمو/   یک قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه و زردچوبه/   به‌مقدار لازم

مرحله اول

ابتدا اسفناج‌ها را به خوبی بشویید و بگذارید کاملا آبش کشیده شود، سپس آن را خرد کرده(به‌طوری که زیاد ریز خرد نشود) بعد از خرد کردن اسفناج آن را داخل تابه ریخته و بدون اضافه کردن روغن تفت دهید تا حجم اسفناج کم شود. بعد از اینکه حجم اسنفاج‌ها کم شد به آن کمی روغن اضافه کنید و دوباره تفت دهید تا اسفناج‌ها پخته شوند و از روی حرارت بر می‌داریم.

مرحله دوم

در این مرحله پیاز را به صورت خلالی خرد می‌کنید یا رنده می‌کنید سپس در قابلمه‌ای مناسب مقداری روغن می‌ریزید و پس از اینکه روغن کمی داغ شد پیاز آماده شده را داخل قابلمه می‌ریزید و تفت می‌دهید تا کمی نرم و سبک شود. پس از آن مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه می‌کنید و دوباره کمی تفت می‌دهید تا پیاز و زردچوبه و فلفل به خوبی با هم یکدست شود. در مرحلۀ بعد گوشت خورشتی را می‌شویید و به صورت قیمه‌ای خرد کرده و به قابلمه اضافه می‌کنید.

مرحله سوم

گوشت را خوب تفت دهید تا رنگش تغییر کند. سپس اسفناج تفت داده شده را به گوشت اضافه کنید و چند لیوان آب‌جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت کاملا بپزد. آلو بخارا را شسته و داخل یک کاسه آب بریزید تا کاملا خیس بخورد.

مرحله چهارم

در این مرحله بعد از پختن گوشت، آلو بخارا را با همان آبی که داخلش خیس خرده بود به خورشت اضافه کنید و کمی زعفران دم کرده به آن اضافه کنید تا خورشت جا افتاده و آبش کم شود.

در انتها برای ملس کردن خورشت مقداری آبلیمو یا آبغوره به آن اضافه کنید و نمک خورشت را اندازه کنید. سپس به همراه برنج سرو کنید.

نکاتی در پخت خورشت آلو اسفناج

اگر نمی‌خواهید از گوشت قرمز برای تهیه غذا استفاده کنید، می‌توانید گوشت مرغ را جایگزین آن کنید. فقط مقدار 600 تا 800 گرم گوشت مرغ کافی است. دستور پخت خورشت با گوشت مرغ و گوشت قرمز تفاوتی ندارد. به جای این دو هم می‌توان از گوشت چرخ شده به صورت قلقلی استفاده کرد.

خورشت آلو اسنفاج را می‌توانید مانند خورشت آلو مسما با گوشت مرغ یک تکه هم بپزید. به این صورت که برای دستور پخت بالا 4 تکه ران یا سینه مرغ را سرخ کنید و سپس در مراحل پخت به خورشت اضافه کنید. با این روش خورشت شما مجلسی‌تر می‌شود.

فوت‌و‌فن‌های پخت خورشت آلو اسفناج خوشمزه

راز خوشمزه‌تر شدن این خورشت، پخت آرام است که باید روی حرارت ملایم طبخ شود تا خوب جا بیفتد.

خورشت آلو اسفناج اصلا آبکی نیست و باید غلیظ شود.

می‌توانید از یک قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی نیز در هنگام تفت دادن گوشت استفاده کنید تا خورشت خوش‌رنگ‌تر شود.

بهتر است از گوشت گوسفندی برای تهیه خورشت استفاده شود.

آلوها را در ابتدای پخت غذا اضافه نکنید، زیرا آلوها له شده و شکل ظاهری خود را از دست می‌دهند.

خورشت آلو اسفناج را با توجه به ذائقه خود می‌توانید شیرین یا ترش درست کنید.

اگر از آلو جنگلی در این خورشت استفاده کنید خوشمزه‌تر می‌شود.

انتهای پیام/

نظر شما

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید