طرز تهیه قطاب خانگی یزدی

0
9
طرز تهیه قطاب خانگی یزدی

به هر گوشه از کشورمان که سفر کنیم با غذاها و شیرینی‌های منحصربفردی مواجه می‌شویم که هر کدام طعم خاص خود را دارد و قطاب هم یکی از آنهاست.

مجله اینترنتی بین تاک/ به هر شهر از کشورمان که سفر کنیم با غذاها و شیرینی‌های منحصربفردی مواجه می‌شویم که هر کدام طعم خاص خود را دارد. یکی از این شهرها یزد است و یکی از این شیرینی‌های منحصر بفرد قطاب است که طرفداران خاص خودش را دارد. در ادامه طرز تهیه آن را خواهید دید.

مواد لازم:

زرده تخم مرغ ۱ عدد
بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری
روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری
شیر یا ماست ۱/۲ پیمانه
آرد به میزان لازم

دستور تهیه

برای تهیه قطاب ابتدا زرده را بزنید تا از حالت لختگی خارج شود.  شیر یا ماست به دمای محیط رسیده، روغن مایع و بیکینگ پودر را اضافه کنید و مواد را با یکدیگر به خوبی مخلوط نمایید. در نهایت آرد را در حدی که خمیر نرم و لطیفی حاصل شود به مواد اضافه کنید.

سپس خمیر را به مدت دو ساعت در یخچال استراحت دهید. در این فاصله مواد میانی قطاب را تهیه نمایید. خمیر را پس از استراحت ما بین دو کیسه فریزری به کمک وردنه باز کنید و قالب بزنید. میزان یک قاشق چایخوری از موا میانی را وسط خمیر قرار دهید و خمیر را بپیچید یا گرد کنید.

در نهایت قطاب را درون روغن داغ به طوری که روغن روی قطاب را بگیرد سرخ کنید. روغن اضافی قطاب را با قرار دادن روی دستمال کاغذی بگیرید و پس از خنک شدن در پودر قند بغلتانید و با پودر پسته تزیین کنید. در صورت تمایل می‌توانید برای ایجاد عطر و طعم بهتر از مخلوط پودر قند، پودر بادام و هل برای غلتاندن قطاب‌ها استفاده کنید.

مواد لازم جهت تهیه مواد میانی قطاب

بادام پرک ۱۰۰ گرم
پودر قند ۱۰۰ گرم
پودر پسته ۴۰ گرم
هل سائیده شده ۱ قاشق چایخوری
عسل ۲ قاشق غذاخوری
گلاب ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه مواد میانی قطاب

بادام پرک را به همراه پودر قند آسیاب کنید. سپس از الک ریز رد کنید.

بیشتر یاد بگیرید: دستور پخت شیرینی آب دندون خوشمزه
مخلوط بادام و پودر قند الک شده را به همراه پودر پسته، هل سائیده شده، عسل و گلاب در ظرف نسبتا گودی ترکیب کنید تا مایه یکدستی حاصل شود.

در صورت تمایل می‌توانید از پودر گردو و دارچین نیز بسته به ذائقه خود در تهیه مواد میانی قطاب استفاده نمایید.

نکاتی برای بهتر شدن قطاب‌ها

در تهیه قطاب، ابتدا آرد را چند بار الک کرده، بعد به مواد خمیر اضافه کنید. می‌توانید به جای ماست از همان اندازه شیر استفاده کنید.

برای طرز تهیه مواد میانی قطاب می‌توانید به جای پودر بادام از پودر پسته استفاده کنید و پودر گردو را با شکر و دارچین، هل و گلاب را با هم مخلوط کرده و به عنوان مواد میانی از آن‌ها استفاده کنید.

روغن لازم برای سرخ کردن را باید با حرارت ملایم کاملا داغ کرد و اگر روغن تغییر رنگ داد باید روغن را تعویض کنید لذا، توصیه می‌شود از قابلمه کوچک برای سرخ کردن قطاب استفاده نمایید. آرد را به آرامی به خمیر اضافه کنید.

توجه داشته باشید که خمیر را بیش از حد سنگین نکنید چرا که باعث خشکی و پف نکردن قطاب خواهد شد. در مقابل اگر آرد کمتر از حد معمول اضافه شود پف آن بیش از حد می‌شود.

همچنین خمیر را به مقدار کم باز کنید چرا که اگر خمیر در مجاورت هوا قرار گیرد پف لازم را نخواهد کرد. در هنگام پیچاندن خمیر قطاب توجه داشته باشید که هیج جای خمیر نباید باز بماند.

می‌توانید قطاب‌ها را به جای سرخ کردن روغن در درون فر بگذارید به این صورت که باید خمیر را بسیار نازک پهن کنید و پس از پیچیدن کف سینی را چرب کرده، قطاب‌ها را رمال کنید و به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید.

سپس در پودر قند بغلتانید. برای تزیین قطاب از پودر پسته استفاده کنید. استفاده بیش از حد از گلاب در ساختار مواد میانی قطاب باعث ترک خوردن قطاب می‌شود.

انتهای پیام/

ایرنا

نظر شما

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید