طرز تهیه کلم پلو شیرازی

0
140
طرز تهیه کلم پلو شیرازی

کلم پلو شیرازی از غذاهای معروف و خوشمزۀ شیرازی‌هاست و خوردن آن برای مسافران این شهر تاریخی خاطره‌ای دلنشین ایجاد کرده است.

مجله اینترنتی بین تاک؛ کمتر کسی را می‌توانید پیدا کنید که حس خوبی به شهر شیراز نداشته باشد یا خاطره شیرینی از این شهر در خاطرش نباشد. شهری که تاریخ، فرهنگ، مردم و آداب و رسومش برای اکثریت دلنشین است. غذاها و خوراکی‌های این شهر هم از این قاعده مستثنی نیست و کلم‌ پلو شیرازی معروف‌ترین آنهاست. غذایی با جشنواره مزه‌ها که حرف زدن درباره آن هم دلنشین است.

مواد لازم برای کلم‌ پلو شیرازی

کلم قمری یا کلم برگ خرد شده: ۱ کیلو
برنج: ۱ کیلو
پیاز: ۲ عدد
سبزی مخصوص کلم پلو ( تره – ترخان- ریحان- شوید) خرد شده: ۵۰۰ گرم
روغن: به میزان لازم
نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
آبلیمو: ۲ قاشق

مواد لازم برای تهیه کوفته ریزه

آرد نخودچی: ۴ قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
روغن: به میزان لازم
نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

مراحل پخت

۱. ابتدا برنج را بشویید و به همراه مقداری آب و نمک برنج را به مدت چند ساعت قبل از پخت کلم پلو خیس کنید.

۲. سپس کلم قمری‌ها را پوست بگیرید و آنها را به صورت خلالی خرد کنید. سبزی‌های تمیز شده مخصوص کلم پلو را هم خرد کنید. هر دو را شسشتو داده و در آبکش قرار دهید تا آبشان کشیده شود.

۳. کلم‌های خرد شده را با مقداری روغن در تابه مناسبی سرخ کنید و آبلیمو را به کلم‌ها در حین سرخ شدن اضافه کنید.

۴. سبزی‌های خرد شده را هم به کلم اضافه کنید و سبزی‌ها را تفت دهید. در قابلمه‌ای مناسب مقداری آب و نصف قاشق مرباخوری زردچوبه بریزید و بعد از اینکه آب به دمای جوش رسید برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید و بعد از چند دقیقه برنج را آبکش کنید. سپس ته چین مورد نظر خود را در ته قابلمه بگذارید و برنج را با کلم و سبزی مخلوط کنید و در قابلمه بریزید.

۵. در قابلمه را با دمکنی بپوشانید و روی قابلمه قرار دهید و حرارت گاز را ملایم کنید تا برنج دم بکشد.

۶. در مرحله بعدی گوشت چرخ کرده را در ظرف مناسبی بریزید و سپس پیاز را ریز رنده کنید و به همراه آرد نخودچی، فلفل و زردچوبه و نمک به گوشت اضافه کنید. مخلوط گوشت چرخ کرده را به خوبی ورز دهید و سپس به صورت کوفته‌های ریزی در آورید. در تابه‌ای مناسب مقداری روغن بریزید و کوفته‌ها را در روغن سرخ کنید. سپس کوفته‌های سرخ شده را در وسط پلو قرار دهید تا همراه با پلو دم بکشند.

انتهای پیام/

نظر شما

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید